Vand matci Carnica si Buckfast

Matci de vanzare imperecheate natural| Botci | Matci virgine

Iti pun la dispozitie matci imperecheate natural din rasa Carnica, si Buckfast, provenite din matci imperecheate instrumental, cu valori extrem de mari pe: blandete, instinct de roire, productie de miere, productie de polen, dezvoltare rapida in primavara, consum mic la iernare, iar cel mai important este ca sunt matci AGT, adica au fost selectate sa reziste la varroa.

În trecut, albinele carnica neselectate, au fost necesare cel puțin trei-patru tratamente pe an pentru a menține infestarea cu Varroa sub control.
În 2007, la începutul lunii septembrie au fost detectații în medie 19,19 acarieni la 10 g de albine.

În ultimii zece ani, această valoare a scăzut la o medie de 1,83 acarieni. În 2018, au fost depistați doar 1,17 acarieni la 10 g albine. În ciuda numărului mic de tratamente, nu au existat pierderi semnificative in iarnă din cauza influenței Varroua în coloniile testate.

Evident, ca asta nu se scuteste de tratamente, insa ne ajuta enorm de mult in mentinerea si controlarea infestatiei cu varroa. 

 

Matcile provin din Germania de la Bieneninstitut Kirchhain.

comanda acum matci

matca carnicapedegree matca

Pe langa aceasta matca mai am inca doua linii: Troiseck, Kirchhain si linia 99.

Buckfast-ul provine dintr-o matca din Germania, imperecheata pe insula, provenita de la domnul Shell. Are o dezvoltare foarte buna si este foarte blanda. Mai am inca o linie din Olanda de la Buckfast Marken si inca o linie de la Dr.Peter Stofen.

 

Poti face o precomanda pentru anul 2021 pe linkul de mai jos: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdv2ZO03EKeCxsHTopvUK-xPQNf2aECN7IrOfoBoTZPB_2Vmg/viewform?usp=sf_link

>
%d bloggers like this: