fbpx
disparitia albinelor melifere

Misterul disparitiei albinei melifere – Video

Un share te rog...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Albinele reprezinta un factor foarte important pentru omenire, iar cresterea mortalitatii va duce la aproape 3% in urmatorul deceniu. Acest anunt a fost facut de curand de secialistii americani, care vor sa traga un semnal puternic de alarma cu privire la efectele nocive pe care noi oamenii le generam in mediul inconjurator si la consecintele grave ale acestor efecte de sera se poluarea continua care este in crestere pe zi ce trece, ca sa nu mai zic ca pe langa albine tot mediul inconjurator are de suferit, iar intr-un final noi oamenii suntem afectati, acesta cred ca este cel mai important aspect de care trebuie sa tinem cont.

Ce spun specialisti

de ce mor albinele cel mai des

Descărcă acum GRATUIT, GHID PDF INSTANT!

Tot ce trebuie sa faci este sa introduci mai jos numele si adresa ta de email sa iti trimit ghidul care a schimat viata multor pasionati de apicultura.

Ultimele studii efectuate publicate in revista „The Lancet”, disparitia polenizatorilor va duce la scaderea vitaminei A si a acidului folic, iar acesta deficienta va duce la aparitia bolilor si la scaderea imunitatii oamenilor. Pentru ca aceste vitamine sunt vitale pentru copii si femei insarcinate, iar lipsa acestor poate sa cauzeze diverse malformatii ale sistemului nervos, inclusiv orbirea.

In cazul extrem, daca totii polenizatorii ar disparea, 2,2 miliarde de oamenii vor suferi foarte grav de pe urma deficientului de vitamina A. Iar asta nu este suficient, pentru ca si agricultura va avea foarte mult de suferit, iar plantele modificate genetic ar fi inlocuite cu cele naturale, iar acesta modificare va avea consecinte extreme asupra sanatatii oamenilor.

O alta cercetatoare Spivak, care si-a dedicat intreaga viata studiului albinelor, numai in SUA, numarul albinelor s-a injumatatit fata de 1945. Iar in prezent se estimeaza ca sunt 2 milioane de stupi. Motivul acestei dispariti? Al doilea Razboi Mondial, a schimbat practicile agricole, nu s-a mai plantat recolte de acoperire, cum ar fi trifoiul si lucerna, iar aceste doua plante sunt fertilizatori naturali care fixeaza azotul in pamant, si s-a inceput folosirea ierbicidelor pentru a distruge buruienile de pe plantatii. Iar multe din aceste plante sunt floride pe care albinele au nevoie pentru supravietuire.

In ultimi 50 de ani, albinele au inceput sa moara iar noi plantam in continuare tot mai multe culturi care au nevoie de ele. Productile agricole au inregistrat o crestere cu 300% care necesita polenizare de catre albine, care sunt tot mai putine in fiecare an.

Iar in final, sper totusi ca oamenii vor trage semnale de alarma privind misterul disparitiei albinei melifere, si vor tine cont de pesticidele pe care le folosesc, astfel incat sa protejam albinele sa incurajam cat mai multe persoane sa se apuce de apicultura pentru a duce aceasta specia de insecte minunate mai departe iar in acest fel disparitia sa fie eliminata.

Ps: te las sa urmaresti documentarul conceput de francezi insa dublat in limba romana, despre misterul disparitiei albinei melifere.

 

Ce crezi ca putem face sa oprim aceasta disparitie? Ce ai putea sa faci tu ca aceasta mortalitate sa scada?

Astept sa imi raspunzi la acest doua intrebari printr-un comentariu, si hai sa gasim impreuna o solutie si sa evitam cat putem de mult disparitia albinelor care pare sa se maximizeze in fiecare an.

Un share te rog...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0

>