fbpx
broodminder pentru apicultura moderna

BroodMinder transmite date de la stup catre telefonul tau

Un share te rog...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0

O noua inventie atrage atentia tot mai mult asupra tehnologiei care doreste sa ne usureze munca in stupina si sa imbunatateasca performanta apicultorilor pentru un control cat mai precis.

broodminder

Descărcă acum GRATUIT, GHID PDF INSTANT!

Tot ce trebuie sa faci este sa introduci mai jos numele si adresa ta de email sa iti trimit ghidul care a schimat viata multor pasionati de apicultura.

Mai exact este vorba despre dispozitivul BroodMinder, inventat de Richard Morris si echipa sa in 2015. Aceste dispozitive monitorizeaza wireless temperatura, umiditatea si greutatea unui stup si distribuie fara fir acest informatii prin dispozitivele mobile. Acest date ii ajuta pe apicultorii sa identifice probleme timpurii in stupi si sa abordeze probleme mai repede.

Apicultorii pot impartasi, de asemenea, datele lor cu o retea nationala de apicultori numita Beekeeping.IO (apicultura). Deoarece utilizatorii Broodminder si-au incarcat datele la Beekeeping.IO. Oamenii de stiinta au inceput deja sa analizeze aceste informatii pentru a indentifica tenditele si pentru a imbunatati sanatatea albinelor.

apicultura moderna

Initial proiectul a fost lansat pe Indigogo, pentru a primi finantare. Iar interesul a fost extrem de mare.

Broodminder utilizeaza cea mai recenta tehnologie BLE Bluetooth, pentru ca o singura baterie sa poata functiona intr-un stup timp de peste un an, si sa poata transmite astfel datele la distanta datele catre telefonul mobil. Astfel apicultorul nu trebuie sa deschida stupul in timpul iernii si sa puna in pericol albinele.

BroodMinder a fost proiectat folosind cateva caracteristici foarte importante pentru apicultorii:

  • Puterea radio foarte mica, pentru a nu risca nici un efect asupra albinelor, deci s-a folosid o Clasa 3, Blue Tooth Low Energy, este cea mai mica putere de transmitere stadardizata.
  • Durata lunga de viata a bateriei si jurnal lung de date. Inregistrarea datelor de mai mult de un an va fi foarte utila pentru cunoasterea a cunoaste starea de sanatate a stupului.
  • BroodMinder este ambalat intr-un abalaj subtire si sigur pe care albinele nu il vor distruge.
  • Procesul de instalare dureaza mai putin de 1 minut, iar asocierea se face instant, fara parole (probabil cu timpul cand se va dezvolta acest dispozitiv vor exista si parola de asociere unice pentru a mentine confidentialitatea datelor, astfel incat nimeni sa nu se poata conecta la senzoru tau pentru a-ti prelua datele).

In final

Acest dispozitiv modern care inca nu este foarte cunoscut in lumea apicultorilor, incepe treptat sa devina tot mai cunoscut iar interesul este in crestere tot mai mare. In prezent, exista peste 3.000 de utilizatori ai broodminder care contribuie la proiectul stiintific al datelor despre apicultura. Aceste informatii vor fi folosite pentru a imbunatati viata albinelor la nivel mondial.

PS: Prin acest articol scurt vreau sa scot in evidenta inovatile si noutatile apicole care sunt existente si pe care aproape nimeni nu le cunoaste. Desi acest dispozitiv cu 3 senzori costa 269$ pe site-ul oficial,  probabil o mare parte dintre noi nu si-l permit sau doresc sa investeasca aceasta suma in dezvoltarea stupinei, imi place sa le fac cunoscute si sper ca pe viitor pretul sa fie mult mai redus astfel incat orice apicultor de rand sa poata avea accesul la aceste dispozitive moderne care sa il ajute sa controleze stupina mai usor, mai exact si mai mult decat atat sa contribuie la scaderea mortalitatii albinelor din lume (fiind un alt scop urmarit de producatorii).

Ca si bonus iti ofer un clip video cu acest dispozitiv, cum se monteaza si cum functioneaza.

Un share te rog...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0

>